La Vida Roja

Wild things!!

Deze film raad ik iedereen aan! Wat een plezier om te kijken! Het is geen kinderfilm wat je misschien verwacht, maar een poëtische film over de chaos van kind-zijn en opgroeien.

Dit gevoel kreeg ik: Doe wat jíj wilt. Luister naar je stem, het kleine avontuurlijke mensje in jezelf. Ga op zoek naar het avontuur. En wat het avontuur is, dat weet alleen jij.

De verwachtingen voor Where the Wild Things Are waren hooggespannen. Maurice Sendaks gelijknamige prentenboek (in Nederland bekend als Max en de Maximonsters) is een regelrechte kinderklassieker, en bijzonder geliefd in kleuterklassen over de hele wereld. De altijd eigenzinnige regisseur Spike Jonze heeft echter een complexe film afgeleverd, die misschien niet direct geschikt is voor kinderen, maar je wel direct terugvoert naar je eigen kindertijd.
De negenjarige Max is eigenlijk een hele gewone jongen. Hij heeft veel energie, een levendige fantasie en wil graag wat aandacht van zijn zus en moeder (Catherine Keener). Helaas voor Max hebben beiden het te druk met andere dingen om met hem te spelen of naar zijn verhalen te luisteren. Wanneer hij gefrustreerd van huis wegloopt, vindt Max een eiland dat bewoond wordt door de ‘Wild Things’: grote wezens die zowel lief en knuffelig als eng en monsterlijk kunnen zijn. Met een beetje overredingskracht van zijn kant wordt Max hun koning, en begint hij het leven van de Wild Things drastisch om te gooien.

De trailer mag niet ontbreken: